Кремль досі намагається впливати на виборчий процес у США.

Про це заявив директор ЦРУ Майк Помпео в програмі телеканалу CBS.

 

 

Кореспондент CBS-News Джон Дікерсон (John Dickerson) на телепрограмі в прямому етері запитав Майка Помпео (Mike Pompeo):

 

- Дозвольте мені поставити вам останнє запитання тут. Це рік виборів 2018 року. Ми багато говорили про зусилля росіян щодо дестабілізації виборів 2016 року. Чи росіяни намагаються підірвати вибори? І ви працюєте над цією проблемою цього року?

 

- Так, сер. Я роблю це.

 

- Чи вони чинять це і тепер?

 

- Так, сер. Як і раніше, впродовж десятиліть. Так, ми старанно працюємо над цим. Тому ми працюватимемо проти росіян чи будь-кого ще, хто загрожує результатам виборів. У нас є багато ворогів, котрі хочуть підірвати західну демократію. 

 

Директор Центрального розвідувального управління зазначив, що підпорядковане йому відомство реалізовує важливе завдання як «частину національної системи безпеки для того, щоб виборчий процес в США був захищеним і демократичним».

 

Спецслужби США переконані, що російські гакери перед американськими президентськими виборами 2016 року здійснювали кібератаки на сервери Демократичної партії, а також Кремль через підконтрольних йому ботів поширював пропаганду в соцмережах в ході виборчої кампанії з метою вплинути на її результати на користь Дональда Трампа. Розслідуванням щодо втручання Росії у вибори займається спецпрокурор Роберт Мюллер.

08.01.2018