Пол Манафорт подав позов на спецпрокурора США Роберта Мюллера.

Манафорт вимагає припинити порушену щодо нього справу.

 

 

Екс-керівник виборчого штабу Дональда Трампа і колишній політтехнолог Віктора Януковича Пол Манафорт подав до суду на спецпрокурора Роберта Мюллера, котрий розслідує справу про контакти виборчого штабу чинного президента США з Кремлем. Манафорт стверджує, що всеосяжне розслідування, яке проводить Мюллер, виходить за рамки чинних повноважень, і зажадав обмежити його діяльність. Про це повідомила інформаційна аґенція Reuters.

 

Манафорт подав цивільний позов до федерального суду штату Колумбія. Окрім Мюллера, іншим відповідачем в ньому вказано заступника генерального прокурора Рода Розенштейна, котрий призначив Мюллера – колишнього директора ФБР – провадити розслідування замість генпрокурора Джеффа Сешнса. У березні 2017 року Сешнс офіційно відмовився від розслідування будь-яких справ, пов'язаних із звинуваченням Росії у втручанні в американські вибори.

 

У позові йдеться, що Розенштейн перевищив свої правові повноваження, наділивши Мюллера повним правом вільно вирішувати питання проведення розслідування і висунення звинувачень.

 

«У звинуваченні наводять давні необґрунтовані твердження, про які Міністерству юстиції було відомо щонайменше 10 років. Це не питання, які виникли в ході розслідування виборів 2016 року і ймовірної змови з російським урядом. Ігноруючи межі юрисдикції, якою був наділений спецпрокурор, Мюллер перевищив дані йому повноваження. Дії Мюллера повинні бути визнані незаконними», – йдеться в позовній заяві Манафорта, в якій міститься прохання припинити справу проти нього.

 

Нагадаємо, що торік в рамках розслідування Мюллера Манафорту були висунуті звинувачення за дванадцятьма епізодами, зокрема в змові проти влади США. Серед інших епізодів звинувачення: відмивання грошей, брехливі заяви і сім випадків замовчування про рахунки в закордонних банках.

04.01.2018