Суд звільнив від кримінальної відповідальності екс-керівника Держуправління справами.

 

Печерський суд Києва звільнив від кримінальної відповідальності колишнього голову Державного управління справами Ігоря Тарасюка і зняв арешт із його майна.

 

Про це йдеться в ухвалі суду від 22 грудня, котру цитує аґенція "Українські новини".

 

У тексті зазначено, що 1 серпня в суд надійшло клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності Тарасюка у зв'язку із закінченням строків.

 

У судовому засіданні прокурор і захисник підсудного підтримали це клопотання.

 

При цім Тарасюк заявив суду, що він не заперечує фактичних даних скоєння злочину, в якому підозрюється.

 

Екс-голову Держуправління справами підозрювали в тому, що в 2006–2007 роках він сприяв Вікторові Януковичу і його оточенню в заволодінні комплексом відпочинку "Пуща-Водица" урочища "Межигір'я" загальною вартістю 506 млн гривень.

 

У рішенні суду, водночас, зазначено, що Тарасюк не був обізнаний зі схемою заволодіння держвласністю й не мав на меті заподіяти збитки державним інтересам.

 

2 березня 2017 року йому повідомили про підозру за ч.5 ст.27, ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу. Але потім прокуратура змінила підозру на ч.2 ст.367 (службова недбалість), оскільки не побачила злого умислу наміру в його діях.

 

Строк притягнення до відповідальності за цим обвинуваченням становить 5 років, відповідно, він минув у 2012-му.

 

Суд задовольнив клопотання, звільнив Тарасюка від кримінальної відповідальності й закрив кримінальне провадження. Також суд зняв арешт із його майна – а саме з домоволодіння й чотирьох автомобілів, у тому числі Bentley Brooklands і Porshe 911 Turbo S.

 

Крім того, суд зняв арешт із пістолета Glock 19, пристрою, візуально схожого на спеціальні технічні засоби для відстеження спецсигналів Protect 1203, чотирьох золотих злитків, металевої шаблі й двох ножів.

 

29.12.2017