Генпрокуратура прагне арешту Ющенкового майна у справі "Межигір'я".

 

Слідчий Генеральної прокуратури України просить суд заарештувати майно третього Президента Віктора Ющенка у справі відчуження "Межигір'я".

 

Про це повідомив керівник Управління спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк у коментарі аґенції "Інтерфакс-Україна".

 

"У рамках розслідування кримінального провадження за підозрою Ющенка в пособництві Януковичу в заволодінні "Межигір'ям" слідчий Генпрокуратури звернувся до суду з проханням накласти арешт на майно Ющенка", — сказав Горбатюк.

 

Він додав, що клопотання про накладення арешту до суду вже передали, але дату розгляду ще не призначили.

 

Раніше народний депутат України Сергій Лещенко повідомив про те, що Генпрокуратура оголосила Ющенку про підозру за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України у справі про виведення резиденції "Межигір'я" з державної власності в 2007 році.

 

У Генеральній прокуратурі України підтвердили, що Ющенко підозрюється в справі заволодіння комплексом будівель і споруд резиденції "Межигір'я" і будинком в с.Нові Петрівці (Київська обл.), а також земельними ділянками загальною вартістю 540 млн грн.

 

Як повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, 24 травня 2019 року під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, відкритому 25 грудня 2015 року, було складено і відправлено письмове повідомлення про підозру Ющенку. Ющенко підтвердив факт вручення підозри, але відкинув будь-які звинувачення і заявив про політичний підтекст цієї справи.

 

05.07.2019