Директора аеропорту затримали в кабінеті голови ОДА при спробі дати хабар.

 

Директора комунального підприємства "Миколаївський міжнародний аеропорт" Михайла Галайка затримали під час намагання дати хабар розміром 700 тисяч гривень голові ОДА Олексієві Савченку.

 

Як розповів на прес-конференції прокурор Миколаївщини Тарас Дунас, директора аеропорту затримали з пакетом, в якому було 700 тисяч, а загалом він пропонував понад 2 мільйони гривень. Гроші нібито були за те, щоб із директором продовжили трудовий контракт, термін дії якого закінчився, повідомляє "Укрінформ".

 

За фактом пропозиції відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 369 Кримінального кодексу України ("пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі").

 

"До мене надходила інформація про керівника Миколаївського аеропорту Галайка, що там відбуваються якісь процеси.  А вчора увечері я був шокований тим, що ця людина принесла мені хабара", – розповів на прес-конференції сам Савченко.

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що гроші, які пропонували намісникові Миколаївщини, з походження "відкат".

 

"Хабародавець-камікадзе, директор «Міжнародного аеропорту Миколаїв» Галайко запропонував голові ОДА Миколаївщини 700 тис. грн за продовження трудового контракту. Зазначені грошові кошти корупціонер отримав в якості «відкату» від керівника ТОВ «Автомагістраль» за підписання актів виконаних робіт по будівництву злітної смуги на суму 64 млн", – написав генпрокурор на своїй сторінці у Facebook.

 

Зі слів Луценка, то вже 9424-й корупціонер, якого правоохоронці затримали протягом 2017 року.

 

Як повідомив прокурор Миколаївщини, на аеропорт тепер чекатиме повний аудит.

 

"Перед нами поставлено завдання перевірити походження цих грошей, які цей нечесний керівник мав передати голові облдержадміністрації Олексію Савченку. Слідство має встановити, звідки ці гроші отримані, яким способом вони були зібрані, за яких обставин конвертовані в готівку і стали предметом хабара", – сказав Дунас.

 

Прокурор був неприємно здивований зухвалістю, з якою директор аеропорту прийшов до кабінету голови ОДА. "Це безпрецедентний випадок в Україні, щоб людині, яка займає таку високу посаду, пропонували хабара", – прокоментував прокурор.

 

29.12.2017