Порошенко пообіцяв створити музеї окупації в підвалах-тюрмах бойовиків.

 

Президент України Петро Порошенко запевнив, що держава далі буде боротися за звільнення полонених, котрих продовжують утримувати у неволі бойовиків, а також у Росії.

 

Про це він сказав під час церемонії зустрічі з полоненими, повідомляє прес-служба голови держави.

 

Президент повідомив, що перед операцією звільнення мав зустріч не лише з родичами запланованих для обміну бранців, а й із тими родинами, близьких котрих, незважаючи на всі зусилля, поки що не віддали.

 

Порошенко запевнив, що зусилля щодо їхнього звільнення будуть продовжені. Президент висловив сподівання, що цьому посприяють і церковні ієрархи.

 

"Ми будемо підтримувати тих, чиї родичі залишилися в окупованій Макіївці, у в’язницях і колоніях, у підвалах Донбасу", – наголосив Президент.

 

Він зазначив, що після звільнення і повернення тимчасово окупованих територій "в цих підвалах будуть музеї окупації". 

 

"В окупованій Горлівці, де вони почали свій день, майорів український прапор і співали український гімн (Порошенко мав на увазі історію з Іриною Геращенко, котра під час обміну на радощах разом зі звільненими заручниками і присутніми під час операції журналістами виконала державний гімн, демонстративно спілкувалася з бойовиками українською мовою, – Z). Ми пообіцяли, що і український прапор, і український гімн точно повернуться в окупований Донбас, в окуповану Горлівку, повернуться у звільнений Крим. Це може бути нашими з вами зусиллями", – запевнив голова держави.

 

Президент додав, що українські заручники продовжують залишатися не лише на окупованій території Донецької та Луганської областей, а й у Росії. "Українські заручники залишаються і в країні-агресорі – Російській Федерації. І ми будемо боротися за те, щоб Роман Сущенко, Олег Сенцов і решта, хто перебуває в РФ і в окупованому Криму, якомога швидше були звільнені", – наголосив Порошенко.

 

З його слів, запорукою успішного визволення є міжнародна солідарність і українська рішучість. "Нехай вони почують нас і знають, що у нас за них болить серце і ми боремось за їхнє звільнення", – пообіцяв Порошенко.

 

Президент додав, що вірить у повернення не лише заручників, а й територій: "І хлопців повернемо... і землю нашу звільнимо від ворогів, і Донбас відродимо", – сказав Президент.

 

28.12.2017