Голова оргкомітету ЧС–2018 подав до демісії.

Мова йде про екс-міністра спорту Росії, віце-прем'єра Віталія Мутка.

 

                                                      Сорокін і Мутко

 

Про свою відставку в середу, 27 грудня, заявив сам Мутко, повідомляючи про підсумки засідання координаційної ради з підготовки та проведення футбольного мундіалю в Росії. Відтепер головним відповідальним за долю Чемпіонату світу стане Олексій Сорокін, котрий досі виконував обов’язки генерального директора оргкомітету ЧС–2018.

 

«Сорокін стане головою організаційного комітету Чемпіонату світу 2018 року. Він буде взаємодіяти з Міжнародною федерацією футболу. Я займуся координацією роботи з боку уряду», – передає слова Мутко інформаційний портал «Газета.Ру».

 

У самому оргкомітеті уточнили, що віце-прем'єр продовжить «курувати підготовку реґіонів до Чемпіонату світу, а також здійснюватиме координацію зведення необхідної інфраструктури турніру на посаді заступника голови уряду Росії».

 

Двома днями раніше Мутко призупинив свою діяльність на посаді голови Російського футбольного союзу. Раніше Міжнародний олімпійський комітет довічно усунув його від виконання будь-яких функцій в Олімпійському русі в зв'язку зі звинуваченнями у причетності до допінгового скандалу в Росії. Своєю чергою, Віталій Мутко повідомив, що вже подав до Спортивного арбітражного суду (Court of Arbitration for Sport – CAS) заяву з метою оскаржити рішення МОК про довічне відсторонення його від участі в Олімпійських іграх у будь-якій ролі.

27.12.2017