Siemens не зміг довести в московському суді, що його здурили росіяни.

Мова йде про газові турбіни німецького концерну, котрі, всупереч контракту з російською фірмою, опинилися в анексованому Криму.

 

 

У постанові Арбітражного суду Москви зазначається, що німецький концерн Siemens в судовому процесі проти структур держкорпорації «Ростех» – ВАТ і ТОВ «Технопромэкспорт» – не надав доказів того, що його дочірня компанія ТОВ «Сименс технологии газовых турбин» була обманута при укладенні контракту на поставку газових турбін. Про це повідомило російське інформаційне агентство ТАСС . 

 

За твердженням суддів, вони не вважають переконливими докази Siemens про те, що «в концерні мали неправильне уявлення про природу і предмет контракту». «Доказів того, що відповідачі навмисне створили у позивачів хибне уявлення про характер угоди, її умови, особистості учасників, предмет, інших обставин, які вплинули на рішення "Сименс технологии газовых турбин" укласти оспорюваний контракт, в матеріалах справи не представлено», – наголошено в постанові суду.

 

Як ми вже повідомляли раніше, 14 грудня Арбітражний суд Москви відхилив позов Siemens до ВАТ і ТОВ «Технопромэкспорт» у питанні про повернення газових турбін, поставлених до Криму в обхід санкцій Європейської Унії. Siemens в суді заявляв, що під час укладення контракту російський партнер обдурив постачальників і вирішив «під приводом реалізації проекту на Таманському півострові закупити необхідне обладнання, а насправді використовувати його на території Криму».

25.12.2017