Siemens програв російським суміжникам суд щодо «кримських турбін».

Німецький концерн вимагав від держкорпорації «Технопромэкспорт» повернути газові турбіни з окупованого півострова.

 

 

Арбітражний суд Москви відмовив німецькому концерну Siemens в задоволенні позову проти державної корпорації «Технопромэкспорт», яка входить в структуру «Ростеху», про повернення чотирьох турбін, котрі опинилися в Криму, хоч попередньо були призначені для електростанції в Тамані. Позивач вважає, що був введений в оману російським суміжником, а турбінні установки не повинні були потрапити до Криму, оскільки це порушує режим санкцій, запроваджених Європейською Унією.

 

На суді представник німецького концерну повідомив про готовність відшкодувати отримані за угодою з дочірною компанією «Ростеху» 150 млн євро за умови повернення турбін.

 

Суд відхилив як позов Siemens, так і зустрічний позов структур держкорпорації «Ростех». «У задоволенні позову відмовити, в задоволенні зустрічного позову відмовити», – проголосила на засіданні у четвер, 14 грудня, суддя Катерина Абрамова, котру цитує російське інформаційне агентство «РИА Новости».

 

Німецький концерн раніше вимагав арештувати турбіни, але суд на клопотання відповів відмовою. Своєю чергою, «Технопромэкспорт» висунув позов до Siemens, вважаючи, що умови контракту порушили принцип єдності економічного простору, який, за твердженням росіян, передбачає вільне переміщення товарів у Росії, в тому числі й у Криму.

14.12.2017