Фонд держмайна продасть свою частку акцій стебницького «Полімінералу».

 

Фонд держмайна затвердив перелік підприємств, які підлягають приватизації у 2018 році. Серед іншого на продаж пропонують трохи більш як 6% державної частки акцій стебницького «Полімінералу».

 

Усього в переліку є близько 100 об’єктів. Серед них також львівський завод «Автонавантажувач», Львівська вугільна компанія, ПрАТ «Укрзахідвуглебуд», ПрАТ «Перемишлянський приладобудівний завод «Модуль».

 

Від продажу об'єктів Фонд держмайна планує отримати 22,5 млрд грн.

 

«Найближчим часом Верховна Рада ухвалить новий закон про приватизацію, що не лише спростить процес приватизації і скоротить терміни підготовки, а й стане зрозумілим інвесторам. Тому наступний рік має стати роком великої приватизації», – зазначив Віталій Трубаров.

 

Як повідомляв Z, наприкінці вересня на території кар’єру «Полімінералу» утворилось велике провалля. Через загрозу, що воно може становити, вирішено перенести зі зони небезпеки водогін та лінії електромереж. Питання щодо перенесення автошляху розглядатимуть за результатами моніторингу, що його проводить низка закладів.

 

Львівська обласна рада звернулась до уряду з проханням виділити кошти на ліквідацію наслідків провалля та вирішити питання з діяльністю «Полімінералу». Депутати також запропонували створити урядову комісію для вирішення проблем, які виникли через роботу «Полімінералу».

 

Під час візиту на Львівщину перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів заявив, що на недопущення небезпечних ситуацій на території «Полімінералу» раніше виділяли кошти, проте гроші використали неналежним чином.

08.12.2017