Німецька компанія також хоче долучитися до моніторингу стебницького провалля.

 

Сьогодні, 29 листопада, представники «Тюрінгійської агенції Єропейських програм» Німеччини та її дочірньої компанії K-UTEC під час зустрічі з головою Львівської ОДА Олегом Синюткою запропонували розробити моніторинг території поблизу рудника №2 ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал"», інформує прес-служба Львівської облдержадміністрації.

 

«Першим етапом ліквідації проблеми має бути якісний моніторинг ситуації та виявлення і попередження карстових процесів. Тому вкрай важливо почати роботи якнайшвидше, адже відповідно до того, що ми там виявимо, будемо знати, яких заходів варто вживати», – зазначив член правління німецької агенції «Тюрінгійська агенція Єропейських програм» Детлеф Ройтер.

 

Компанія пропонує встановити сейсмічну систему моніторингу з п’ятьма точками вимірювання, що здійснюють передачу даних за допомогою Wi-Fi.

 

Як повідомляв Z, провалля утворилося 30 вересня. За цей час його оглянула низка комісій. На моніторинг ситуації з проваллям виділені кошти з обласного бюджету, ним займається низка фахівців зі Львова та з Івано-Франківська.

 

Щодо небезпеки, яку провалля може становити для помешкань та інфраструктури, то уряд в особі першого віце-прем’єр-міністра Степана Кубіва пообіцяв взяти ситуацію під свій контроль. Водогін та лінії електропередач перенесуть, а питання перенесення дороги наразі розглядають.

29.11.2017