Степан Кубів розповів, що буде далі з територією навколо провалля на території «Полімінералу».

 

Сьогодні, 23 листопада, перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів, перебуваючи із робочим візитом на Львівщині, оглянув місце провалля на території гірничо-хімічного підприємства «Полімінерал» у Стебнику.

 

За словами Степана Кубіва, в ситуації, що виникла, слід залучити місцеві органи влади, зокрема для впорядкування земельних питань, інформує прес-служба Львівської облдержадміністрації.

 

«Місцеві органи влади повинні впорядкувати земельні питання в межах зони ризику провалу, вони повинні провести перевірки фактів землевідведення, ті земельні акти, де порушили процедуру видачі», – зазначив перший віце-прем’єр-міністр України.

 

Також після огляду провалля Степан Кубів розповів покрокову стратегію подальшої роботи щодо врегулювання ситуації в зоні впливу рудника №2 ПАТ «Стебницьке ГХП "Полімінерал"».

 

«Ми сьогодні створили робочу групу для проведення щосекундного моніторингу трьох інфраструктурних проектів. Це є дорога, енергетика і водопостачання. Відтак ми говоримо про розробку кошторисної документації щодо заміни водопроводу і реалізації її до трьох місяців. Окрім того,  виділили 11 млн грн обленерго для перенесення ліній електромереж. І третє – це формування карти дій щодо дороги. Національна академія наук і НУ "Львівська політехніка" виставили маяки енергетичної оцінки можливих ризиків щодо дороги. На базі цих маяків приймуть рішення, бо сьогодні ми зі спеціалістами розходились у думках», – зазначив Степан Кубів.

 

З обласного фонду охорони навколишнього природного середовища для проведення моніторингового дослідження і передбачення розвитку подальшої ситуації  в зоні впливу рудника №2 ПАТ «Стебницьке ГХП "Полімінерал"» виділили 1,4 млн грн.

 

Для ведення цілодобового моніторингу ситуації залучили 4 науково-дослідні і наукові установи: Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, ТзОВ «Інститут "Гірхімпром"», Національний університет «Львівська політехніка», Карпатське відділення інституту геофізики ім. С. І. Субботіна.

23.11.2017