Очищення території довкола складу біля Калинівки тривало два місяці.

 

Рятувальні та піротехнічні підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій завершили розмінування і очищення від боєприпасів території, прилеглої до військового складу біля Калинівки.

 

Акт виконаних робіт підписали голова ДСНС Микола Чечоткін та голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій, повідомляє офіційний сайт Служби з надзвичайних ситуацій.

 

“Роботи з очищення території від боєприпасів виконані в повному обсязі. Із впевненістю можна сказати, що небезпека з територій, які були забруднені вибухонебезпечними предметами, знята", – заявив Чечоткін.

 

Голова служби подякував особовому складу за "повернення спокою та нормальних умов життєдіяльності" й оперативні дії на кожній стадії долання наслідків детонації боєприпасів і пожежі.

 

ДСНС планує продовжувати моніторинг за станом очищеної території, а також проводитиме інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо правил поведінки на випадок виявлення вибухонебезпечних предметів.

 

Нагадаємо, склад під Калинівкою вибухнув ввечері 26 вересня. 

 

Площа зони забруднення вибухонебезпечними предметами становила близько 30,4 тис. гектарів, охопивши 11 населених пунктів. Виконання робіт з очищення території від боєприпасів здійснював зведений піротехнічний загін ДСНС, котрий заанґажував 135 осіб та 50 одиниць техніки. За час робіт піротехніки вилучили біля 3,5 тис. вибухонебезпечних предметів.

 

29.11.2017