Міськрада надасть приватним школам і садочкам чергову порцію фінансової підтримки.

 

Сьогодні, 24 листопада, виконавчий комітет Львівської міськради підтримав рішення про виділення з міського бюджету коштів для підтримки навчальних закладів приватної форми власності, інформує прес-служба Львівської міськради.

 

«Була така пропозиція, власне, було винесено на розгляд сесії програму підтримки приватних навчальних закладів і в межах реалізації цієї програми надається фінансова підтримка в розмірі 30% від вартості утримання учня в школі або в садочку комунальної форми власності для приватних навчальних закладів міста Львова.

 

Першу частину коштів такі школи та садочки приватної форми власності отримали у вересні і тепер є друга частина фінансування.

 

Хочу сказати, що в межах понад 16 тис. грн – це вартість утримання однієї дитини у дошкільному навчальному закладі, відповідно, приватний садочок отримає в межах 30% від цієї вартості, а це приблизно 490 грн. в місяць на одну дитину.

 

До нас на програму подалося 11 приватних шкіл і садочків разом»,- зазначила Зоряна Довганик, начальник управління освіти Львівської міської ради.

 

Отже, кошти отримають ПП дошкільний навчальний заклад «Золотий ключик», приватний НВК «Школа-гімназія», ТзОВ Кмдш, приватна школа-гімназія «Відродження», приватна християнська школа «Перлина», приватний НВК «Садок-школа-ліцей «Еколенд», приватний НВК «Живе слово», львівська українська приватна гімназія, приватний НВК «Школа-гімназія святої Софії», ПП «Ерудит», приватна школа «Альфа».

 

Загалом з міського бюджету на це виділять 1 млн 322 тис. 855 грн.

24.11.2017