Міґраційна служба підтвердила наявність підстав для видворення Саакашвілі.

 

Державна міґраційна служба України повідомила, що Міхеїлові Саакашвілі відмовили у визнанні біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, через недотримання ним низки процедур під час подачі документів до управління ДМС Львівщини.

 

Про це йдеться у повідомленні ДМСУ.

 

"11.09.2017 о 9:00 у канцелярії Головного управління ДМС у Львівській області невстановленою групою з 4-х осіб (які не пред’явили жодних документів, що посвідчують особу) було залишено заяву про надання додаткового захисту від імені громадянина Саакашвілі М. До заяви була долучена копія паспорта громадянина України. ГУ ДМС у Львівській області у межах 30-денного строку, передбаченого законодавством, було відмовлено в розгляді цієї заяви у зв’язку з тим, що заяву подано з порушенням пункту 8 частини 1 статті 1 (заява невстановленого зразка) та частини 1 статті 7 (заява подається особисто або через законного представника) Закону України “Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту”, – поінформували у міґраційній службі.

 

ДМС вважає, що наразі Саакашвілі М. ігнорує питання врегулювання свого правового статусу в Україні, "що дає обґрунтовані підстави компетентним органам здійснювати процедурні заходи щодо його залишення території України винятково у межах чинного законодавства".

 

Нагадаємо, напередодні Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про те, що Державна міґраційна служба, відмовивши Міхеїлові Саакашвілі в статусі біженця, зняла перепони для його екстрадиції з території України. Луценко ствердив, що Міхеїл "перейшов червону лінію" і готувався до повалення влади, отримуючи кошти з-за кордону.

 

25.10.2017