Луганська "Зоря" перемогла титуловану "Герту" на "Арені-Львів".

 

Луганська "Зоря" перемогла берлінську "Герту" у матчі 3-го туру групового етапу Ліги Європи 2017/18 – матч на "Арені-Львів" завершився з рахунком 2:1. 

 

Перемогу господарям принесли голи Сіласа та Сватка.

 

Фото Євгена Кравса

 

Як пише "Футбол 24", німці розпочали матч бадьоріше, ніж українці, та могли відкрити рахунок вже на сьомій хвилині матчу – Лунін врятував свою команду блискучим сейвом опорною ногою. "Зоря" тривалий час не могла відсунути гру від власних воріт, допіру на 19-й хвилині відповіла "напівмоментом", коли з ударом Караваєва у ближній кут впорався Ярстейн.

 

"Герта" продовжувала атакувати, кілька разів "пробачивши" українську команду.

 

"Зоря" активізувалася під кінець першого тайму й змогла відкрити рахунок. Спочатку Юрі у боротьбі з Лустенбергером зблизька не влучив у дальню стійку, а відтак на 42-й хвилині Сілас потужним ударом зі штрафного вивів "луганців" уперед.

 

"Герта" зуміла зрівняти рахунок по перерві, на 56-й хвилині – Зельке, випередивши Гречишкіна на другому поверсі, головою загатив м'яч під перекладину. Підопічні Вернидуба не довго перебували у нокдауні і вже за п'ять хвилин могли відновити перевагу в голах – утім, на жаль, Караваєв не реалізував вихід віч-на-віч з голкіпером "Герти".

 

Ближче до кінця тайму команди обмінялися низкою небезпечних моментів з виходами форвардів віч-на-віч. "Зоря" продовжувала атакувати і таки заслужила другий "м'яч" – Сваток елегантним ударом п'ятою замкнув передачу від Караваєва з правого флангу.

 

"Зоря" закріпилася з шістьма пунктами на другій позиції у групі J, поступаючись одним очком шведському "Естерсунду". В "Атлетіка" з Більбао, котрий програв "Зорі" в минулому турі, – 2 пункти, в "Герти" – 1.

 

Натомість київське "Динамо" у домашньому матчі не змогло обіграти швейцарський "Янґ Бойс" – 2:2.

 

20.10.2017