Керівництво Львівщини анонсувало будівництво дитячого онкоцентру.

 

Керівник департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак заявила, що планується будівництво нового дитячого онкологічного центру вартістю близько 300 млн грн, передає ЗіК.

 

Кошти на проектно-кошторисну документацію для анонсованого будівництва виділять з продажу приміщення «Комунального дитячого кардіоревматологічного санаторію» у престижному районі Львова на вул. Коновальця, 116.

 

За словами Ірини Микичак, приміщення санаторію, як і деякі інші, не підходять для сучасних закладів охорони здоров’я.

 

«Практично всі приміщення, у яких працюють лікарні, мають суттєві зауваження щодо інфекційного контролю, безпеки. Це непристосовані приміщення. У світі вже у таких будинках ніхто лікарні не робить.

 

У нас є гостра потреба зміцнити "Охмадит". У сусідніх областях обласні дитячі лікарні у значно кращому стані. У нас є вкрай гостра потреба у будівництві онкологічного центру для дітей з центром трансплантації кісткового мозку, трансплантологією», – пояснила керівник департаменту.

 

Заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк зазначив, що обласна рада нинішньої каденції планує спільно з ОДА побудувати нову дитячу онкологічну лікарню. Попередній бюджет будівництва – 300 млн грн.

12.10.2017