НАБУ затримало заступника міністра на махінаціях із армійським паливом.

 

Детективи Національного антикорупційного бюро України здійснили низку обшуків у справі про корупційну схему на закупівлі палива для Міністерства оборони, затримавши заступника міністра оборони і директора департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів МОУ.

 

Про це повідомила прес-служба НАБУ.

 

Бюро поінформувало, що йдеться про конкурс на укладання договорів про постачання рідинного палива для техніки спеціального призначення за рахунок коштів державного бюджету на загальну суму в понад 1 млрд грн. Торги відбулися 26 квітня 2016 року – угоди уклали 13 та 18 травня.

 

«Згідно з даними досудового розслідування, упродовж червня–серпня 2016 року за відсутності будь-яких правових підстав для внесення змін до договорів про закупівлю товарів за бюджетні кошти замовник та постачальник уклали низку додаткових угод, згідно з якими було безпідставно збільшено ціну за одиницю товару в середньому на 16% від початкової ціни. Внаслідок цього на користь постачальника безпідставно та незаконно було перераховано бюджетні кошти на загальну суму 149 млн 339 тис. грн», – повідомили в Антикорупційному бюро.

 

Слідство вважає, що службові особи Міністерства оборони за попередньою змовою з представниками комерційного підприємства вчинили злочин, передбачений ч.5 ст.191 Кримінального кодексу («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

 

Зі слів народного депутата Мустафи Найєма, детективи НАБУ затримали заступника міністра Ігоря Павловського та керівника департаменту держзакупівель Володимира Гулєвича.

 

Найєм написав на своїй сторінці у Facebook, що фірма, котру залучили до схеми, називається «Трейд-Коммодіті»; вона має стосунок до депутата від БПП Олександра Грановського.

 

«Затриманий Ігор Павловський – одногрупник чинного міністра оборони Степана Полторака, разом із котрим вони в 1997 році закінчили Військову академію Збройних сил України. Затриманий голова департаменту держзакупівель МОУ Володимир Гулєвич був заступником Павловського, коли Павловський був начальником служби тилу ЗСУ», – прокоментував Найєм.

 

11.10.2017