Негода знеструмила три сотні населених пунктів і тимчасово зупинила рух потягів.

 

У Львівській області шквальний вітер швидкістю до 22 м/с, місцями – до 25 м/с, що про нього напередодні попереджали синоптики, повалив дерева, що пошкодили автомобілі та зупинили рух на деяких дорогах, також пообривав лінії електропередачі, інформує департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

 

Так, через пошкодження в електромережах та спрацювання автоматики захисту без світла залишилися 292 населені пункти (183 повністю та 109 частково) у 16-ти районах області. До відновлення енергопостачання залучено 24 бригади «Львівобленерго» у складі 140 осіб та 31 одиниці техніки.

 

Також до ліквідації наслідків негоди залучені енергетики, ДСНС, комунальники, патрульна поліція.

 

У Львові, згідно з повідомленням департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради, через шквальний вітер в місті впало 33 дерева, найбільше – у Залізничному районі (19). У Нацполіції повідомляють принаймні про 8 випадків пошкодження приватних автівок.

 

Окрім того, уночі у Сколівському районі дерево впало на залізничну колію, що спричинилося до зупинки руху вантажних поїздів, повідомив керівник прес-служби ГУ ДСНС Львівщини Віталій Туровцев. За його словами, о 05 год. рух потягів на аварійній ділянці був відновлений.

 

Сьогодні, 6 жовтня, на території області також очікуються пориви північно-західного вітру швидкістю 19-24 м/с.

 

Львів'ян застерігають оминати обірвані електричні дроти, просять за можливості не ходити і не стояти під деревами, оминати рекламні конструкції.

06.10.2017