Оборонний комітет ВР вимагає відставки Муженка.

 

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони звертатиметься до Президента України Петра Порошенка з пропозицією звільнити Віктора Муженка з посади начальника Генерального штабу Збройних сил.

 

Таке рішення комітет схвалив на своєму засіданні у середу, передає LIGA.net.

 

Автором пропозиції був голова комітету Сергій Пашинський із фракції "Народного фронту".

 

Окремо комітет запропонує міністру оборони Степану Полтораку звільнити голову Військової служби правопорядку за прорахунки в Калинівці. 

 

Нагадаємо, що раніше секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов, одне із перших облич "Народного фронту", заявив: за надзвичайну ситуацію в Калинівці мусять відповідати найвищі армійські високопосадовці, "починаючи від начальника Генштабу і по всій вертикалі тих, хто відповідає за оборону нашої країни".

 

Також про потребу покарати Віктора Муженка говорили й інші політики з "Народного фронту" – радники міністра внутрішніх справ Арсена Авакова (Антон Геращенко, Ілля Кива, Станіслав Речинський), депутати. Натомість сам Муженко сказав, що автори заяв намагаються "реалізувати свої політичні амбіції".

 

"Ці люди не розуміють, що ЗС стали іншими. Не такі, як були в 2014-му. Сильніші і боєздатні. Війна загартувала всіх – від солдата до генерала. Для тих, хто ще не зрозумів, – звинуватити мене, моїх підлеглих в бездіяльності не вдасться. Призначити крайніх не вийде", – сказав начальник Генштабу ЗСУ. 

 

04.10.2017