Муженко: Звинуватити мене у вибухах не вийде.

 

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко вважає, що політики, котрі закликають до його відставки у зв'язку з вибухами на арсеналі під містечком Калинівка, що на Вінниччині, сіють сумнів у спроможності ЗСУ захистити свій народ і намагаються втілити свої амбіції.

 

Про це Муженко написав на своїй сторінці у Facebook.

 

"Щодо емоційного фону та нагнітання істерики. Ворог нагадав, що йде війна. Головним об'єктом його атаки є Збройні сили як основна опора національної безпеки України. Відразу з'явилися ті, які прагнуть розхитати боєготовність та цілісність Збройних сил", – вважає начальник генштабу.

 

"Їхнє завдання співпадає з ворожим: а) переконати суспільство в тому, що командування ЗС нездатне адекватно реагувати на загрози; б) посіяти сумнів у спроможності ЗСУ захистити свій народ; в) збити довіру до армії", – обурився Муженко.

 

На його думку, автори заяв намагаються "реалізувати свої політичні амбіції". "Ці люди не розуміють, що ЗС стали іншими. Не такі, як були в 2014-му. Сильніші і боєздатні. Війна загартувала всіх – від солдата до генерала. Для тих, хто ще не зрозумів – звинуватити мене, моїх підлеглих в бездіяльності не вдасться. Призначити крайніх не вийде", – наголосив начальник Генштабу ЗСУ.

 

"Збройні сили України з кожним днем міцнішають та загартовуються. Тільки єдність і стабільність в державі приведе до перемоги над ворогом", – вважає Муженко.

 

У четвер секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов заявив, що за надзвичайну ситуацію в Калинівці мусять відповідати найвищі армійські високопосадовці, "починаючи від начальника Генштабу і по всій вертикалі тих, хто відповідає за оборону нашої країни".

 

Від вівторка про потребу покарати Віктора Муженка говорить не лише Турчинов, а й його соратники з "Народного фронту" – радники міністра внутрішніх справ Арсена Авакова (Антон Геращенко, Ілля Кива, Станіслав Речинський), депутати "НФ" та ін.

 

28.09.2017