СБУ: Диверсантів затримали у момент закладання вибухівки.

 

Служба безпеки України повідомила, що диверсантів, причетних до вчинення низки провокацій та розпалювання міжнаціональної ворожнечі, затримали на Верецькому перевалі акурат при спробі закладання вибухівки під пам’ятник "Сім племен угорців".

 

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті СБУ.

 

 

Під час обшуку автомобіля, котрий належав двом затриманим – мешканцям Черкас та Одеси, – правоохоронці вилучили три бойові гранати РГД-5 та Ф-1 та інші знаряддя для вчинення злочину.

 

Спецслужби також встановили, що ці особи підірвали 21 вересня бойову гранату поблизу могильного комплексу хасидського пророка в Умані під час перебування паломників. Унаслідок вибуху двоє громадян Ізраїлю отримали тілесні ушкодження.

 

На підтвердження підозр спецслужба оприлюднила записи з камер спостереження в Умані, на котрих фіґурують "верецькі диверсанти".

 

Оперативники управління СБУ Черкащини також отримали докази причетності диверсантів до вибуху гранати у Києві на вулиці Грушевського під час святкування Дня Незалежності (тоді постраждала родина Героя України Валерія Чибинєєва), а також підриву вибухівки поблизу будівлі Посольства США в Україні.

 

Нагадаємо, у понеділок міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про затримання на кордоні Львівської і Закарпатської областей диверсійної групи, котра мала стосунок до банди "Торпеди" і координувала свою роботу з "реґіоналами"-втікачами Тулубом і Олійником.

 

Згідно з версією МВС, ця ватага причетна не лише до вибухів в Умані, святковому Києві та біля амбасади США, а й до підкидання кривавої свинячої голови на могилу цадика Нахмана в Умані, вибуху піротехнічного засобу біля консульства Польщі в Луцьку, обмальовування синагоги у Львові.

 

02.10.2017