Названо дату набуття чинності нових американських санкцій проти Росії.

Йдеться про нові обмеження на ринкове фінансування російських банків і нафтогазових компаній.

 

 

Нові санкції Сполучних Штатів щодо Росії почнуть діяти 28 листопада поточного року. Про це йдеться в повідомленні на сайті американського Міністерства фінансів, опублікованому в п'ятницю, 29 вересня. Раніше того ж дня інформаційна аґенція Reuters повідомила про лист сенаторів Джона Маккейна і Бена Кардіна на адресу Білого дому з вимогою почати реалізацію санкцій, які президент США підписав ще на початку серпня.

 

Обмежувальні заходи, зокрема, передбачають скорочення максмального терміну ринкового фінансування російських банків, які потрапили в санкційний список, до 14 днів (раніше – 30 днів), а нафтогазових компаній – до 60 днів (раніше – 90 днів).

 

Нагадаємо, що американський президент Дональд Трамп підписав схвалений Палатою представників і Сенатом Конгресу США законопроект про посилення санкцій щодо Росії, Ірану і Північної Кореї другого серпня. Водночас він висловив невдоволення його змістом. Трамп заявив, що підтримує жорсткі заходи покарання за агресивні і дестабілізуючі дії Ірану, КНДР і Росії, проте текст закону містить «значні недоліки», деякі пасажі «суперечать Конституції», і що, мовляв, підписує він його заради збереження «національної єдності». Трамп мав на увазі передовсім той пункт у законі, який обмежує його як президента повноваження скасовувати санкції без згоди Конгресу США.

30.09.2017