Трамп закликав Порошенка продовжити боротьбу з корупцією.

 

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп на зустрічі з Президентом України Петром Порошенком на полях Генасамблеї ООН у Нью-Йорку запевнив українців у підтримці Америкою суверенітету та територіальної цілісності нашої держави.

 

Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

 

"Президент Трамп привітав українські реформи, які сприяли економічному зростанню всередині країни та оборонним можливостям, а також закликав Президента Порошенка продовжувати роботу з викорінення корупції та поліпшення бізнес-клімату країни", – йдеться у повідомленні.

 

"Президент Трамп і Президент Порошенко обговорили шляхи досягнення миру у Східній Україні", – зазначили у Білому домі.

 

Напередодні Президент України Петро Порошенко по завершенні переговорів із президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом заявив, що США повністю підтримують пропозиції офіційного Києва щодо розміщення на окупованій території Донбасу миротворців з мандатом ООН.

 

"Відбулася дуже жвава, детальна дискусія щодо аспектів майбутньої співпраці України та Сполучених Штатів", – сказав Порошенко.

 

"США повністю підтримали пропозицію України, мої пропозиції, які були озвучені ще у 2015 році, щодо розміщення на окупованій території миротворців з мандатом Організації Об’єднаних Націй", – заявив голова держави.

 

При цім він наголосив: "Української позиції, яка передбачає мандат на усю окуповану територію на сході України, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону, яка унеможливить проникнення російських військ, російського озброєння і справді буде слугувати справі миру".

 

"Можу сказати, що зустріч, яка тривала годину, була надзвичайно продуктивною. Ми відчули справжнє плече нашого друга і партнера", – заявив Президент України.

 

"Я як Президент надзвичайно задоволений поточним безпрецедентним рівнем співпраці між Україною та Сполученими Штатами Америки", – додав Порошенко.

 

22.09.2017