Музей «Територія терору» розпочав страйк.

 

Учора, 19 вересня, працівники Меморіального музею тоталітарних режимів «Територія Терору» оголосили про безстроковий страйк. Про його проведення, згідно з трудовим законодавством, колектив у письмовій формі за 7 днів повідомив відповідний керівний орган – управління культури Львівської міської ради, повідомили у музеї.

 

«Участь у протестних акціях беруть 11 з 12 співробітників музею. Рішення про проведення страйку було викликане подіями, пов’язаними з проведенням третього конкурсного добору на посаду директора музею «Територія Терору», яке відбулося з порушеннями чинного законодавства у сфері культури», – ідеться в повідомленні.

 

Колектив висуває такі основні вимоги до управління культури:

 

– публічне визнання припущених помилок та скасування оголошених результатів роботи незаконної комісії з добору директора Меморіального музею тоталітарних режимів «Територія Терору»;

 

– проведення прозорого, відкритого, чесного і законного конкурсу;

 

– створення міжфракційної депутатської комісії, для перевірки всіх вище перерахованих фактів та покарання винних у допущених беззаконнях чиновників;

 

– відновлення фінансування робіт із створення постійної експозиції музею.

 

Також через неправомірні дії конкурсної комісії з визначення директора музею один з кандидатів на цю посаду – Володимир Довжинський – подав судовий позов.

 

Як повідомляв Z, 7 вересня у Львівській міській раді відбулося засідання конкурсної комісії з обрання директора музею «Територія Терору». Комісія рекомендувала призначити на посаду Ольгу Гончар.

20.09.2017