Конкурсна комісія обрала директора музею «Територія терору».

 

Сьогодні, 7 вересня, у Львівській міській раді відбулося засідання конкурсної комісії з обрання директора музею «Територія терору». Комісія рекомендувала призначити на посаду Ольгу Гончар, натомість чинний виконувач обов’язків директора установи заявив, що готує позов до суду, передає ЛП.

 

Троє з членів комісії не прийшли на засідання, серед них – чинний виконувач обов’язків директора музею Володимир Довжинський. Замість одного з членів комісії призначили депутата Львівської міськради Юлію Хомчин, аби був кворум.

 

Свою відсутність троє членів комісії – делегати від музею – пояснили тим, що процедура конкурсу порушує законодавство у частині термінів проведення засідання конкурсної комісії. У листі-зверненні до конкурсної комісії Володимира Довжинського також зазначено, що обрання у склад конкурсної комісії частини із її членів викликає конфлікт інтересів.

 

Попри це, конкурс провели. Свої презентації представили двоє кандидатів: Ольга Гончар та Ігор Дерев’яний.

 

Під час презентації Ольга Гончар розповіла про свої попередні проекти, зокрема про роботу на сході України. Вона бачить музей як наукове, освітнє та туристичне місце. Найбільші акценти ставить на колектив, створення колекції музею, аудит, створення статуту, ребрендинг. Фінансування планує отримувати від меценатів та з ґрантів. Також  Ольга Гончар бачить у музеї місце для сучасного мистецтва та креативних проектів.

 

Ігор Дерев’яний на початку своєї доповіді зазначив, що він – історик, а відтак і розвивати музей хоче в цьому руслі. Велику роль він надає науковим конференціям, семінарам, освіті та покращенню кваліфікації працівників музею. У планах має науково-освітні проекти та квести з учителями шкіл, школярами, вважає, що у музей треба залучати більше творів мистецтва.

 

Після обговорення конкурсна комісія одноголосно вирішила рекомендувати Ольгу Гончар на посаду директора музею «Територія терору». Водночас Ігоря Дерев’яного рекомендують призначити керівником наукового відділу установи.

 

За словами керівника департаменту розвитку Львівської міськради Наталії Бунди, процедура призначення Ольги Гончар на посаду триватиме день-два.

 

Водночас працівники музею «Територія терору» заявили, що можуть не визнати результатів конкурсу, оскільки його проведення суперечить чинному законодавству. Також в.о. директора музею Володимир Довжинський підтвердив, що готуватиме позов до суду.

 

У міській раді не визнають, що порушили законодавство.

07.09.2017