Нині суд має розглянути справу про перетин українського кордону Міхеїлом Саакашвілі.

 

Сьогодні, 18 вересня, у Мостиському районному суді має відбутись розгляд справи щодо незаконного перетину кордону України колишнім очільником Одеської державної адміністрації, лідером РНС Міхеїлом Саакашвілі, повідомила прес-секретар РНС Мар’яна Почтар, передає Дивись.Інфо.

 

Початок судового засідання запланований на 15 год.

 

Проте на сайті Мостиського районного суду у списку справ, призначених до розгляду, немає «справи Саакашвілі».

 

Як повідомляв Z, 10 вересня Міхеїл Саакашвілі та низка його соратників незаконно перетнули державний кордон України. Лідерові РНС вручили адмінпротокол, проте він не погоджується з обвинуваченням і заявляє, що перетнув кордон вимушено – через небезпеку від імовірного замінування КПП «Шегині», де і трапився інцидент.

 

У п’ятницю, 15 вересня, Галицький районний суд Львова розглядав клопотання прокуратури в аналогічній справі про перетин кордону Давідом Сакварелідзе. Прокуратура просила суд обрати для обвинуваченого запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, проте суд відхилив це клопотання.

 

У справі перетину кордону 10 вересня затримано 5-х осіб, встановлено 32-х активних учасників заворушень, під час яких постраждали прикордонники та поліціянти, допитано понад 100 свідків.

18.09.2017