Саакашвілі підписав протокол прикордонників зі запереченнями.

 

Лідер Руху нових сил Міхеїл Саакашвілі підписав адмінпротокол, вручений йому Держприкордонслужбою, але лише після того, як його адвокати внесли в документ свої заперечення і доповнення, передає Укрінформ.

 

«У протоколі, який намагалися вручити Саакашвілі спочатку, не було низки позицій, зокрема щодо місця роботи, паспортних даних тощо», – зазначив один з адвокатів політика Назар Кульчицький.

 

Адвокати також внесли до протоколу заперечення про те, що не було порушення кордону, а лише дії, викликані необхідністю порятунку людей у зв’язку з повідомленням про замінування КПП «Шегині».

 

За словами адвоката, процедура вручення адмінпротоколу мала бути здійснена протягом трьох годин, а відбулася тільки сьогодні.

 

На 18 вересня у Мостиському райсуді Львівської області призначене судове засідання у справі Міхеїла Саакашвілі. Він запевнив, що прибуде в суд незалежно від того, де перебуватиме в цей час.

 

Нацполіція відкрила провадження щодо прориву держкордону Міхеїлом Саакашвілі та народними депутатами за двома статтями – про незаконне переправлення через державний кордон України і опір правоохоронцям.

12.09.2017