МЗС Росії може подати позов до американського суду на владу США.

Принаймні до цього російське зовнішньополітичне відомство закликав президент Володимир Путін.

 

 

Під час виступу на так званому на відкритому уроці «Росія, спрямована в майбутнє» в рамках Всеросійського форуму професійної навігації «Проекторія» на території культурно-спортивної комплексу «Арена 2000» Володимир Путін заявив, що міністерству закордонних справ слід подати в суд з приводу вилучення частини будівлі генерального консульства Росії в Сан-Франциско.

 

«Я раджу міністерству закордонних справ подати в суд. Подивимося, як працює хвалена судова система США», – процитував слова кремлівського лідера інформаційний інтернет-портал «Газета.Ru».

 

Нагадаємо, що у четвер, 31 серпня, Державний департамент США зажадав від Росії закрити генеральне консульство в Сан-Франциско. Також мали припинити роботу два консульські об'єкти у Вашінґтоні й Нью-Йорку – це будівлі торговельних представництв. Рішення мало бути виконаним до 2 вересня.

 

У Білому домі уточнили, що рішення вдатися до такого заходу ухвалив президент Сполучених Штатів Дональд Трамп. За словами представника адміністрації президента, це було зроблено у відповідь на скорочення американської дипломатичної присутності в Росії. При цьому не йшлося про скорочення чисельності персоналу і депортацію російських дипломатів зі США.

 

З другого вересня службова частина генконсульства Росії в Сан-Франциско перейшла під контроль влади США і перебуває під вартою поліції.

05.09.2017