За мотивами Бармалея

Син Емануїла Соломоновича Левенсона і Катерини Йосипівни Корнійчук, відомий як Корнєй Чуковскій, рекомендував не їздити до Африки. Часи змінилися, але таки треба думати, куди їдеш.

 

Зникнення тижня

 

 

В 19 років можна бути вже дорослим, а можна познайомитися в російській соціальній мережі з нібито представницею протилежної статі і поїхати на побачення з нею у нібито дружню країну. Де й зникнути. Так зробив Павло Гриб, який мав рандеву з краснодарською колежанкою в Гомелі, а тепер, за даними СБУ, перебуває в якомусь з російських СІЗО.

 

Вітчизняні компетентні органи матимуть знову роботу – а було б набагато простіше, якби хлопець слухав не тільки поклики природи і «вконтактє», а й якихось досвідченіших людей. Колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко не є гуру в галузі самозбереження, але мав рацію, коли казав таке:

 

«Сьогодні небезпечно їздити до Білорусі та Росії всім українським громадянам. Особливо це стосується Росії. Йде війна, а отже кожен український громадянин, що опинився на території країни-агресора, стає об’єктом уваги російських спецслужб з метою вербування, захоплення для обміну чи інших провокаційних дій».

 

Брат тижня

 

 

«Сьогодні на світанку 8 представників МВС затримали мого брата Давида Саакашвілі, коли він виходив з дому в Києві, й вивезли в невідомому напрямку», – написав у суботу на сторінці у Facebook Міхеіл Саакашвілі, і це пасує на преамбулу до детективного оповідання.

 

Однак малі літературні форми в українській політиці не дуже толерують, тому будемо чекати на повість чи роман, бо старший син Ніколоза, позбавлений українського громадянства, хоче повернутися на терени країни, яка дала йому можливість трохи попрацювати губернатором, а його молодший брат створює за допомогою МВС інформаційний фон для процесу камбеку.

 

В міністерстві внутрішніх справ кажуть, що Давида випроваджують з України на цілком законних підставах, бо Державна міграційна служба скасувала посвідку на проживання цьому громадянинові Грузії ще у березні цього року у зв'язку з отриманням державної інформації від Державної служби зайнятості про анулювання дозволу на працевлаштування.

 

Півроку компетентні органи уваги на посвідки, дозволи та інші папери не звертали уваги – і тепер «раптово» око їм впало саме на Давида Ніколозовича. Детективний сюжет чекає розвитку.

 

Поїздки тижня

 

 

Добру підготовку до нового політичного сезону зробив Петро Порошенко. Президент побував у Донецькій області, де говорив банальні, але важливі речі.

 

На Львівщині відкрив завод, що не входить у компетенцію гаранта Конституції, але є традицією для людей, з яких «совок» витягти неможливо.

 

У Харківській області нічим екстраординарним Петро Олексійович не відзначився, однак в Адміністрації президента можуть сказати, що саме його приїзд надихнув місцевих мешканців пригадати пісеньку про «..йло», заспівати її на стадіоні і таким чином допомогти нашій збірній перемогти турків у турі чемпіонату світу з футболу.

 

До наступного матчу з Ісландією є ще кавалок часу, тож Порошенкові пасувало б організувати якийсь чартер до Рейкьявіка.

 

Асоціація тижня

 

 

Оптимізм Порошенка, який він випромінював під час святкування Дня Незалежності, вербально вимазав президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер.

 

«У світі зараз триває 60 війн, жодної немає у Європі, не враховуючи Україну, яка не є у ЄС. Я бачу, що мій друг Порошенко сказав декілька днів тому, що Україна є Європейським Союзом і НАТО, але зараз це не те і не інше. Я думаю, що ми повинні це мати на увазі», – сказав єврочиновник.

 

Добродій цілком правильно говорить – аборигени, які живуть східніше Шегинів чи Чопа, мають стримувати тих, завдяки кому двісті років тому в Парижі з’явилися бістро, а пхатися до Європи тим аборигенам зарано.

 

Сам пан Юнкер може проконсультуватися у пана Шредера щодо роботи у «Газпромі». Кажуть, там хоч і суворий дрес-код, але непогано платять.

 

04.09.2017