Гройсмана розлютив чиновник, котрий точив ляси на нараді: Шукайте іншу роботу.

 

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман порекомендував першому заступнику голови Чернігівської ОДА Леоніду Сахневичу написати заяву на звільнення за те, що той неуважно слухав голова уряду під час наради.

 

Інцидент стався під час всеукраїнської селекторної наради щодо підготовки до нового навчального року у місті Дніпро, повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

Спершу Гройсман закликав голів ОДА та міських голів узяти участь у серпневих конференціях освітян і пообіцяв особисто прийти на такий захід, а потім перейшов до питань підготовки кадрів у галузях національної економіки, формування бізнес-клімату, взаємодії місцевої влади з підприємцями тощо.

 

Під час промови він раптово попросив вивести на екран Чернігів та звернувся до представника ОДА (то і був перший заступник намісника Леонід Сахневич) з проханням повторити те, що він сказав останнім. Сахневич відповів, що прем’єр-міністр саме розповідав про серпневі конференції.

 

“Ви неуважно слухали, що сказав прем’єр-міністр. Прем’єр-міністр говорив про національну економіку. Я думаю, що вам треба прийняти рішення і знайти собі іншу роботу. Ви почули мене? Голові адміністрації напишіть заяву про звільнення і шукайте собі іншу роботу, я з вами працювати не буду”, – нагримав Гройсман.

 

“Я говорю про національну економіку, я говорю про дітей у дитячих садочках – ви сидите, ляси точите”, – зачепило голову уряду.

 

Після спроби чиновника попросити вибачення прем'єр сказав: “Вибачатись будете перед своєю дружиною, якщо, не дай Бог, зробите щось не так, у вашому серці має це боліти, а не вибачатися переді мною”.

 

То не перший випадок, коли Гройсман дозволяє собі ображати чиновників, нижчих ранґом. Раніше він вже влаштовував публічні сварки міністрові інфраструктури Володимиру Омеляну та очільниці НАЗК Наталії Корчак.

 

15.08.2017