Наступного року в місті відкриють військовий ліцей.

 

У Червонограді на Львівщині на базі колишньої загальноосвітньої школи-інтернату створять військовий ліцей при Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Відкрити його планують 1 вересня 2018 року, інформує прес-служба Львівської обласної ради.

 

За словами голови ЛОР Олександра Ганущина, у новоствореному ліцеї, другому в області, навчатимуться учні 10–11 класів, які після його закінчення продовжуватимуть навчання в Академії сухопутних військ.

 

«Війна в Україні триває... Сьогодні є велика необхідність збільшувати набір у військові заклади. Тож ставимо собі за мету вже 1 вересня 2018 року в Червонограді відкрити новий військовий ліцей при Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного, а також до цієї дати зробити перший набір його вихованців – 200 учнів», – сказав він.

 

Після передачі на баланс Міністерства оборони приміщення колишньої школи-інтернату розроблять проектно-кошторисну документацію та розпочнуть ремонтні роботи.

 

Дев’ять тисяч квадратних метрів приміщень школи перебувають у задовільному стані, але значна частина спальних корпусів потребує сьогодні капітального ремонту.

 

Також для потреб майбутніх військових ліцеїстів планують облаштувати великий спортивний комплекс із басейном.

10.08.2017