Бальчун подав у відставку з "Укрзалізниці".

 

Голова правління "Укрзалізниці" Войцех Бальчун подав у відставку через особисті обставини.

 

Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду, інформує УНІАН.

 

"Сьогодні ми розглянемо заяву Войцеха Бальчуна про відставку. Він прийняв це рішення абсолютно самостійно, я його рішення поважаю. Хочу відзначити, що за цей рік, хто б що сьогодні не говорив, відбулися, в тому числі, і позитивні зміни. Я хочу подякувати йому за роботу, сказати про те, що я розумію – він працював у складних умовах", – сказав Гройсман.

 

У середу уряд затвердить виконувачем обов'язків керівника "Укрзалізниці" Євгена Кравцова, а згодом оголосить конкурс "на пошук кращого кандидата".

 

Войцех Бальчун підтвердив бажання звільнитися на своїй сторінці у Facebook.

 

"Це була найскладніша і найважливіша місія в моєму бізнесовому житті. Країна, де до цього я був лише раз. Інші корпоративна культура, правове середовище, звичаї, інша мова. Виграний конкурс був для мене і несподіванкою, і викликом, і особистим випробуванням", – написав польський менеджер.

 

"Від початку було відомо, що ця місія не триватиме вічно. Я розумів, що, у першу чергу, на мої плечі ляже тягар організації процесу керованості фірмою. Ситуація, яку я застав, була набагато складнішою, ніж можна було комусь уявити", – зазначив учасник рокового гурту Chemia.

 

Бальчун похвалився, що "ми стабілізували компанію, поліпшили всі економічні показники, підготували п’ятирічну стратегію, відновили репутацію компанії на міжнародній арені, повернулися на шлях інвестицій, запустили нові пасажирські сполучення".

 

Войцех підтвердив, що на його рішення вплинули сімейні обставини. "Я весь час мав повну підтримку від моєї родини у Польщі, але незмінно ключовим елементом мого життя тут був сум за сім’єю, яка змушена була приймати наслідки моєї міжнародної місії", – зазначив він.

 

09.08.2017