Курт Волкер: Це не заморожений конфлікт, а гаряча війна.

 

Сполучені Штати Америки чітко розуміють природу та суть конфлікту на сході України, який є не “громадянською” війною, а актом збройної агресії РФ проти України.

 

Про це заявив спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер під час прес-конференції в Краматорську, повідомляє "Укрінформ".

 

“Так, ми це розуміємо. Ми бачимо, що відбувається. Ми розуміємо, як цей конфлікт почався, і ми бачимо, як цей конфлікт контролюється”, – сказав Волкер, відповідаючи на запитання, чи є розуміння в США, що на Донбасі відбувається акт агресії РФ проти України, а не якась громадянська війна.

 

Спецпредставник США наголосив, що США хочуть бути більш долученими, аби сприяти врегулюванню конфлікту, виробити стратегічне розуміння, “щоб мати можливість рухатися далі і відновити українську територію”.

 

Волкер ще раз наголосив, що наразі ситуація на сході України перебуває на стадії гарячої війни, а не замороженого конфлікту. “Це криза, яку потрібно завершити якомога швидше”, – додав він.

 

Як повідомив прес-центр штабу АТО, Волкер також відвідав Авдіївку.

 

24.07.2017