НАБУ оголосило про непідслідність Манафорта українським правоохоронцям.

 

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявляють про непідслідність імовірних фінансових порушень з боку колишнього політтехнолога Партії реґіонів та Дональда Трампа Пола Манафорта українським правоохоронцям.

 

Про це йдеться у спільній заяві НАБУ та САП, поширеній у відповідь на резонанс, зумовлений офіційним зізнанням Манафорта в отриманні впродовж 2012–2014 років $17 млн від Партії регіонів на тлі заяв антикорупційного прокурора Назара Холодницького про відсутність доказів провини Манафорта.

 

"НАБУ і САП не проводили офіційного розслідування причетності Пола Манафорта до одержання коштів від Партії регіонів. Він не був і не є українським державним службовцем, і тому не може вчиняти корупційні діяння згідно з українським законодавством. Оцінку діям даної особи мають давати компетентні органи інших держав, чия юрисдикція поширюється на розслідування ймовірних фактів таких правопорушень", – зазначають антикорупційні відомства.

 

Згідно з інформацією правоохоронців, у матеріалах, переданих НАБУ колишнім першим заступником голови СБУ Віктором Трепаком у травні минулого року, ім’я Пола Манафорта згадується у 22-х записах за період між 20 листопада 2007 року та 5 жовтня 2012 року. Загальна сума видатків, вказаних у цих записах, становить $12,7 млн.

 

"Утім, як неодноразово підкреслювали НАБУ і САП, наявність прізвища Пола Манафорта у списках так званої «чорної бухгалтерії» не означає, що він дійсно отримав ці кошти, адже у графі отримувачів містяться підписи інших осіб", – зазначили відомства Холодницького та Ситника.

 

29.06.2017