Манафорт юридично підтвердив факт отримання $17 млн від Партії регіонів.

 

Колишній голова виборчого штабу кандидата в президенти США Дональда Трампа Пол Манафорт у 2012–2013 роках отримав від Партії регіонів $17 млн.

 

Про це пише BBC.

 

Дані про отримання Манафортом коштів від "регіоналів" підтверджує пакет документів, що їх політтехнолог подав у міністерство юстиції США на виконання закону про реєстрацію іноземних аґентів: згідно з актом про реєстрацію іноземних аґентів (FARA), фізичні та юридичні особи США зобов'язані реєструватися іноземними аґентами, якщо працюють в інтересах іноземних урядів. Відмова від реєстрації може спричинити до карної відповідальності.

 

Із анкети, котру подав Манафорт, випливає, що в 2012– 2013 роках його фірма, зокрема, писала передвиборчу програму для ПР, втілювала стратегію виборчої кампанії, розробляла партійну платформу й організовувала міжнародне спостереження за виборами. Угоду укладали з тодішнім в.о. голови ПР Володимиром Рибаком.

 

Нагадаємо, днями керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України Назар Холодницький заявив про те, що в матеріалах справи, відкритої щодо Манафорта за фактом записів у "комірній книзі" Партії регіонів, нема жодних доказів провини політтехнолога.

 

28.06.2017