Екс-президент невизнаної «ПМР» втік до Молдови.

У Придністров’ї проти  Євгена Шевчука порушили п'ять кримінальних справ.

 

 

Прокуратура звинувачує Шевчука в перевищенні службових повноважень, контрабанді, хабарництві, привласненні коштів із бюджету в особливо великих розмірах. Зокрема його звинуватили в розкраданні восьми мільйонів доларів із газового рахунку. Про це повідомив увечері в середу, 28 червня, голова парламенту самопроголошеної «Придністровської Народної Республіки» Олександр Щерба. Трохи раніше парламент позбавив колишнього президента депутатської недоторканності. 

 

Після того, як представники карних органів «ПМР» вручили Шевчукові документи для участі в засіданні з розслідування його діяльності, він у ніч проти 29 червня таємно залишив країну. У прокуратурі «ПМР» заявили, що Шевчук переплив човном через Дністер до Молдови.

 

Сам же утікач на своїй сторінці у Facebook’у написав, що перетнув кордон автомобілем. Окрім того, Шевчук стверджує, що втік із «ПМР», рятуючи своє життя, оскільки, за його словами, дізнався, що його вбивство замовив місцевий олігарх Віктор Гушан.

 

«Знаючи ресурсні можливості даного громадянина і його реальний вплив на чинну владу Придністров'я (схоже, це сіамські близнюки), мною були прийняті оперативні рішення. У Дубоссарському районі (а не в Рибницькому, нібито в Білочах і на «підводному човні», як стверджують деякі) я пересів у таксі й виїхав у бік Молдови, щоби, звільнившись від "опіки" служби безпеки комерційної структури, перевірити інформацію, що надійшла», – написав він.

 

Нагадаємо, що Євген Шевчук очолював Придністров'я протягом п'яти років з 30 грудня 2011-го до 16 грудня 2016-го. На даний час парламент «ПМР» контролює партія «Оновлення», яка в часи президентства Шевчука перебувала в опозиції.

29.06.2017