Moody's вперше за два роки підвищила кредитний рейтинг Греції.

Також покращено прогноз щодо кредитного рейтингу країни.

 

 

Міжнародна рейтингова аґенція Moody's підвищила довгостроковий рейтинг Греції з Caa3 до Caa2. Про це говориться в повідомленні на сайті аґенції. А прогноз щодо кредитного рейтингу країни підвищено зі «стабільного» до «позитивного». 

 

Аналітики Moody's вважали за можливе підвищити грецький рейтинг завдяки низці обставин. Серед інших причин аґенція відзначила, що проявилися ознаки стабілізації господарки країни й успішне узгодження отримання Атенами третього траншу допомоги в ЄУ.

 

Нагадаємо, що міністри фінансів країн Єврогрупи 15 червня домовилися надати Греції новий кредит на суму 8,5 млрд євро. І вже незабаром ці кошти потраплять на казначейські рахунки Греції кількома траншами.

 

А ще другого травня Греція та її іноземні кредитори досягли угоди щодо пакету реформ, які передбачають надання фінансової допомоги. Угода передбачає зміни в сфері праці й енергетики, а також скорочення пенсій і підвищення податків. Вона знаменує собою важливу віху в перемовинах між сторонами, що почалися в жовтні минулого року.

 

Влітку 2015 року Греція і Європейська Унія домовилися про програму виходу з боргової кризи. Атени отримають 86 мільярдів євро протягом трьох років. В обмін на це в країні повинен бути запроваджений режим жорсткої економії, що передбачає, зокрема, реформу податкової і пенсійної систем.

24.06.2017