«Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за теракт у Манчестері.

Про це повідомив пов'язаний з терористичним угрупованням інформаційний ресурс Amaq.

 

 

У повідомленні Amaq, яке цитує британське видання The Telegraph, вказано, що «один із вояків халіфату заклав бомбу в натовпі хрестоносців у Манчестері». Це, як зазначено у посланні, є помстою британцям за напад на «мусульманські землі». У тексті також є погрози про нові атаки.

 

Нагадаємо, що теракт було вчинено у понеділок увечері, 22 травня, у концертній залі «Манчестер-арени» у центрі міста. Вибух у фойє пролунав у той момент, коли закінчувався концерт американської поп-зірки Аріани Ґранде.

 

Внаслідок бомбового замаху терориста-смертника загинуло щонайменше 22 особи і ще близько шістдесяти отримали поранення. 

 

Британський прем'єр-міністр Тереза ​​Мей повідомила, що поліції відоме ім'я терориста, проте в інтересах слідства його не розголошують. За словами Мей, більше немає сумнівів, що це був теракт. Прем'єрка провела в Лондоні засідання комітету з надзвичайних ситуацій. За попередньою версією поліції, смертник діяв самостійно.

 

Королева Єлизавета ІІ висловила співчуття рідним загиблих і постраждалим під час вибуху на «Манчестер-арені».

 

У зв'язку з терактом у Манчестері в країні призупинено передвиборчу кампанію. 8 червня у Великій Британії відбудуться парламентські вибори.

 

Теракт у Манчестері став найбільшим в Об’єднаному Королівстві із 2005 року. Тоді жертвами серії вибухів у громадському транспорті в Лондоні стали 52 людини.

23.05.2017