У концертній залі в центрі Манчестера вчинено теракт.

Внаслідок бомбового замаху загинуло щонайменше 19 осіб і ще близько шістдесяти отримали поранення. 

 

 

Згідно із заявою поліції Манчестера, приблизно о 22:35 за місцевим часом у понеділок почали з'являтися повідомлення про те, що сотні глядачів у паніці полишають концертний зал «Манчестер-арени» у центрі міста після того, як вони почули звук, схожий на вибух. У цей час в залі закінчувався концерт американської поп-співачки Аріани Ґранде.

 

Згодом британські правоохоронці уточнили, що вибух стався у фойє «Манчестер-арени». Співробітники швидкої допомоги розповіли, що у постраждалих були «поранення, як від шрапнелі». Це підтверджує версію про те, що для терористичного акту використали бомбу, начинену вражаючими елементами.

 

Поліція поширила заяву, в якій закликала людей не наближатися до концертного залу.

 

Телеканал CNN повідомив, що в фойє, можливо, знайдено тіло смертника, котрий вчинив теракт. Проте поліція поки що не підтвердила цієї інформації.

 

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей виступила з офіційною заявою. «Ми працюємо над тим, аби встановити всі деталі того, що поліція розцінює як жахливий терористичний напад», – заявила керівниця уряду. Вона висловила співчуття родинам загиблих під час вибуху в концертній залі Манчестера. Тереза ​​Мей також оголосила про те, що негайно збирає кризове засідання комітету з безпеки, – повідомило радіо ВВС.

23.05.2017