Депутати зібралися на засідання, щоби звернутися до Президента.

 

Сьогодні, 11 квітня, під час засідання сесії депутати Івано-Франківської міської ради ухвалили звернення до Президента України, уряду і ВРУ із закликом зупинити ухвалення нового Трудового кодексу, пише Курс.

 

Франківські депутати вважають законопроект антиукраїнським і таким, що може призвести до посилення трудової міґрації з України.

 

«Ось лише деякі підстави рішуче відкинути даний законопроект: фактично скасовується 40-годинний робочий тиждень – завдяки впровадженню "ненормованого робочого часу" роботодавці матимуть право примушувати працівників працювати більше 40 годин на тиждень. Суттєво обмежуються права профспілок як представників та захисників прав працюючих українців, роботодавцям надається право вести відеоспостереження за працівниками, здійснювати прослуховування робочих місць, контролювати працівників за допомогою технічних засобів.

 

Олігархи прагнуть змусити українців мовчати про все, що пов’язано з їхньою роботою. Зокрема для того, щоби приховати ганебно низький рівень оплати, небезпечні, а почасти нелюдські умови праці, свавілля адміністрації. Для цього у проекті трудового кодексу є ціла низка норм, що передбачають матеріальну відповідальність і навіть звільнення за розголошення комерційної таємниці роботодавця. Водночас питання комерційної таємниці дуже розмите», – ідеться у зверненні депутатів міськради. 

 

Натомість депутати пропонують запровадити прогресивну систему оподаткування за принципом «малий бізнес – малі податки, великий бізнес – великі податки» та зменшити кількість регуляторних вимог і перевірок для малого й середнього бізнесу.

 

Раніше повідомляли, що нині депутати Івано-Франківської міськради зберуться, аби ухвалити звернення до державної влади про скасування абонплати за постачання газу. Проте напередодні це рішення було скасоване, тож депутати швидко знайшли нову тему для засідання.

11.04.2017