Екс-депутат Молдови виявився російським шпигуном.

Молдовська поліція затримала Юріе Болбочану після обшуку в його будинку.

 

 

За даними генеральної прокуратури Молдови, колишній депутат від Демократичної партії Болбочану підтримував таємні зв'язки з помічником військового аташе посольства Росії в Кишиневі Олександром Грудіним – повідомило молдовське видання noi.md. Його затримання було проведене ще 17 березня.

 

За даними видання, постанова прокуратури про обшук була датована ще 25 лютого, а кримінальне переслідування Болбочану розпочато влітку 2016 року. У постанові прокуратури зазначено, що затриманий раніше проходив у гучній справі про підкуп депутатів, а нині фігурує в кримінальній справі за статтею 338 «Шпигунство» КК Молдови і за статтею 337 «Зрада батьківщини». Справу веде прокуратура по боротьбі з організованою злочинністю і особливих справах.

 

У постанові зазначено, що під час своїх зустрічей Грудін і Болбочану вдавалися до «суворих заходів конспірації». «Беручи до уваги події в Україні, не відкидається можлива участь офіцерів російських спецслужб в організації або підтримці подій, спрямованих на дестабілізацію соціально-політичної ситуації в країні», – наголошено в документі прокуратури. 

20.03.2017