Регіональне відділення Асоціації міст вимагає зустрічі з Володимиром Гройсманом.

 

Сьогодні, 3 січня, в Івано-Франківську відбулись позачергові збори регіонального відділення Асоціації міст України. Ішлося про постанову НКРЕКП, згідно з якою від січня зростає вартість електроенергії для міст, повідомив на своїй сторінці в мережі Facebook міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

 

«Замість обіцяної децентралізації на місцеві громади перекинули ще одну додаткову статтю витрат. Відповідно до постанови НКРЕКП, з січня електроенергія для міського транспорту подорожчає на 45%, а для потреб вуличного освітлення - на 40%.

 

Для Франківська таке зростання виллється у суму близько 7,5 млн грн. Для прикладу, місто за ці кошти може звести сучасний муніципальний басейн. А чого ще недоотримають іванофранківці? Адже додаткові видатки, які держава передала на місця, зараз становлять для нашого лишень міста 150-160 млн грн.

 

З цього приводу сьогодні в Івано-Франківську відбулись позачергові збори регіонального відділення Асоціації міст України. Як результат - вимагаємо зустрічі з прем'єр-міністром», – написав Руслан Марцінків.

03.01.2017