З Німеччини депортовано першу групу афганських прохачів азилю.

Літак з 34 афганськими біженцями, котрим влада Німеччини відмовила у наданні притулку, прибув з Франкфурта-на-Майні до Кабула.

 

 

Домовленості про примусове повернення міґрантів було досягнуто між владою Німеччини і Афганістану в жовтні цього року.

 

Під час депортації на летовищі Франкфурта-на-Майні відбувалась демонстрація противників реадмісії. Кілька сотень її учасників заявляли, що афганцям на батьківщині досі загрожує небезпека, повідомило видання Zeit Online. «В Афганістані досі тривають жорстокі бої між урядовою армією та загонами талібів. Тож про стабільну і безпечну ситуацію й досі нема мови», – пояснила свою позицію одна з учасниць акції протесту.

 

Приблизно чверть депортованих афганців були вислані з федеральної землі Баварія. Баварський міністр внутрішніх справ Йоахім Герман (Joachim Herrmann), коментуючи цю реадмісію, висловив надію, що вона «не буде одноразовою акцією». Інші депортовані тимчасово перебували в Баден-Вюртемберзі, Північному Райні-Вестфалії, Гессені, Гамбурзі й Саарі.

 

Нагадаємо, що в 2015 році до Німеччини нелеґально або напівлеґально пробралося близько мільйона міґрантів – переважно громадяни Сирії, Іраку та Афганістану. За оцінкою федерального Міністерства внутрішніх справ, сьогодні в Німеччині перебувають близько 250 тисяч афганців. У листопаді німецькі ЗМІ повідомили, що уряд планує найближчим часом вислати з країни щонайменше 12 тисяч афганських біженців.

15.12.2016