Хабарника-рекордсмена Жовніра суд відпустив під домашній арешт.

 

В Івано-Франківському міському суді відбулося підготовче слухання у справі колишнього начальника обласного управління фонду комунального майна Зіновія Жовніра, якого впіймали на отриманні хабаря у сумі $20 тис. захист домігся зміни підозрюваному запобіжного заходу, інформує Правда.

 

На розгляд справи прибув сам обвинувачений Зіновій Жовнір, його захисник – адвокат Чігур, а також сторона обвинувачення – прокурор Мельник.

 

Прокурор попросив суд продовжити термін тримання під вартою для обвинуваченого Зіновія Жовніра. Адвокат Чігур повністю заперечив клопотання прокурора, адже, заявив він, злочин Зіновія Жовніра кваліфікується як злочин середньої тяжкості, тому, згідно з українським законодавством, тримання під вартою за це не передбачено.

 

Також захисник долучив до справи довідку від лікаря, яка свідчить про погіршення стану здоров’я обвинуваченого Зіновія Жовніра.

 

Суддя Попович виніс ухвалу, в якій задовольнив клопотання адвоката і звільнив Зіновія Жовніра з-під варти. Разом з тим, суд продовжив арешт грошових коштів та будинку підозрюваного у Львівській області. Окрім цього, Зіновія Жовніра помістили під домашній арешт і зобов’язали носити електронний браслет.

 

Наступне засідання у справі відбудеться 12 грулня о 16:00.

 

Як повідомляв Z,  4 жовтня Зіновій СБУ і прокуратура затримали Зіновія Жовніра на отриманні хабара в розмірі 20 тис. дол. Це був перший «транш» – всього за свої «послуги» зі зменшення оціночної вартості приміщень ДП «Коломийська паперова фабрика» Зіновій Жовнір вимагав від київського підприємця 150 тис. дол.

 

Чиновника взяли під варту з правом внесення застави в розмірі 4 млн грн. Захисники посадовця оскаржували запобіжний захід в апеляційному суді, проте колегія суддів вирішила залишити ухвалу міського суду без змін.

 

Згодом прокуратура перекваліфікувала обвинувачення на м’якше. Тепер Зіновія Жовніра обвинувачують за ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом).

02.12.2016