Прокуратура змінила обвинувачення керівнику ФДМУ в області, упійманого на найбільшому в Західній Україні хабарі.

 

Прокуратура передала до суду справу начальника регіонального відділення Фонду державного майна в Івано-Франківській області Зіновія Жовніра, якого працівники СБУ затримали на отриманні $20 тис. хабара, інформує Курс.

 

Сьогодні, 25 листопда, в міському суді розпочався розгляд справи Зіновія Жовніра, якого прокуратура обвинувачує за ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом). Якщо суд визнає Зіновія Жовніра винним, то йому загрожує штраф від 750 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

 

Раніше кримінальне провадження за фактом отримання хабара Зіновієм Жовніром було відкрите за ст. 368 Кримінального Кодексу України.

 

Як повідомляв Z, Зіновія Жовніра взяли під варту й призначили заставу у 4 млн грн. Захисники посадовця оскаржували запобіжний захід в апеляційному суді, проте колегія суддів вирішила залишити ухвалу міського суду без змін.

 

4 жовтня співробітники СБУ і прокуратури затримали Зіновія Жовніра на отриманні хабара в розмірі $20 тис. Це був перший «транш» – всього за свої «послуги» зі зменшення оціночної вартості приміщень ДП «Коломийська паперова фабрика» посадовець  вимагав від київського підприємця $150 тис.

25.11.2016