Суд скасував рішення міськради щодо забудови на вулицях Крайківського-Макогона.

 

Івано-Франківський окружний адміністративний суд скасував рішення Івано-Франківської міської ради про затвердження Детального плану території (ДПТ) в районі вулиці Макогона, яким передбачалося зведення кварталу багатоповерхівок, інформує Курс.

 

Відповідний позов проти міськради подала прокуратура.

 

Під час засідання прокурор наголосив, що перед ухваленням рішення міська рада не провела громадські слухання, а сам проект рішення про затвердження ДПТ виносився на сесію з порушеннями. Прокуратура вимагала задовольнити позов в повному обсязі, представники міської ради заявили, що вважають позов необґрунтованим. 

 

Суд вирішив повністю задовольнити позов прокуратури і визнати рішення Івано-Франківської міської ради від 8 липня 2016 року про затвердження ДПТ в мікрорайоні Макогона незаконним та скасувати його.

 

Як повідомляв Z, громада виступила проти забудови і пропонувала на території у 3,5 га облаштувати зелену зону, проте міська рада ухвалила рішення всупереч думці мешканців району. Окрім того, громадські активісти вказували на порушення в ухваленні рішень, що стосувались забудови території, та інтереси людей, наближених до міської ради та місцевої організації ВО «Свобода». 

24.11.2016