Майже 150 учасників АТО захотіли отримати гроші замість землі.

 

Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій отримав перші заяви від учасників АТО на отримання одноразової матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових потреб у розмірі 100 тис. грн. замість земельної ділянки за межами міста Львова, інформує прес-служба Львівської міської ради.

 

Таку допомогу учасники АТО отримають вже в грудні цього року, кажуть у Центрі надання послуг учасникам бойових дій. Станом на 22 листопада подано 148 заяв від учасників АТО.  Перша черга – 22 заяви, загальна черга – 126.

 

Документи на отримання матеріальної допомоги можна подавати до 28 листопада.  Відтак, 28 листопада засідатиме спеціальна комісія у складі 13 осіб  (2 представника добровольчих військових формувань, 5 представників громадських організацій та 6 представників Центру надання послуг учасникам бойових дій), яка обиратиме першу сотню людей – перевірятиме подані документи і формуватиме списки  учасників на отримання допомоги.

 

Для того, щоб управління соціального захисту встигло перерахувати кошти ще в цьому бюджетному році, документи ще мають бути затвердженими рішенням виконкому Львівської міської ради. Черга буде формуватись згідно Ухвали №1177 від 20.10.2016 р. («Програма про захист інтересів учасників антитерористичної операції»).

 

Якщо документи на отримання матеріальної допомоги від учасників АТО будуть подані після 28 листопада, то виплата буде здійснена вже у 2017 році, адже Програма розрахована на 4 роки – до 2020 року, впродовж яких відбуватиметься прийом документів і виплата коштів. На виплату матеріальної допомоги у міському бюджеті виділять  410 млн. грн.: 10 млн. у 2016 році і по 100 млн. кожного наступного року до 2020 року.

 

Першочергове право скористатись цією Програмою мають учасники, які ще нічого не отримували – ні земельних ділянок, ні квартир – це люди з інвалідністю війни ІІІ групи і самотні учасники АТО, які мають на утриманні неповнолітніх дітей; багатодітні батьки та батьки, які мають на утриманні дитину з інвалідністю.

 

Інформацію про необхідний пакет документів можна дізнатись в Центрі надання послуг учасникам бойових дій (вул. Пекарська, 41).

 

Як повідомляв Z, Львівська міська рада після довготривалого протесту бійців ухвалила рішення про виділення учасникам бойових дій на Сході України грошової компенсації в розмірі 100 тис. грн замість земельної ділянки.

22.11.2016