РФ звинуватила Україну у викраденні своїх військовиків.

 

Міністерство оборони Росії оголосило про вивезення представниками Служби безпеки України двох російських військовиків із території Криму.

 

Про це повідомляє tass.ru з посиланням на російське армійське відомство.

 

"20 листопада біля 13:00 співробітниками СБУ були незаконно затримані й вивезені з Криму на територію Миколаївської області російські військовики: прапорщик Одінцов Максим Євгенович і молодший сержант контрактної служби Баранов Олександр В'ячеславович", – ідеться у повідомленні.

 

Служба безпеки України назвала версію Москви бздурою, але підтвердила інформацію про перехоплення двох військовиків. "Затримали двох дезертирів, котрі перетнули [адміністративний] кордон на Чонгарі. Вони були військовиками української армії, а після незаконної анексії Криму пішли працювати на російську", – повідомила речник СБУ Олена Гітлянська у коментарі ЛІГА.net.

 

Згідно з версією штабу Чорноморського флоту Росії, військовиків затримали на пункті перетину "Джанкой". Операцію нібито провели через "підставних облич": офіцери спокусилися на можливість передачі завірених документів про отримання в Україні вищої освіти. При цім у флоті визнали, що затримання відбулося вже за лінією адміністративного кордону.

 

 

22.11.2016