Уряд Малайзії: конкретних винуватців трагедії MH17 встановлять до початку 2018 року.

 

Малайзія сподівається до початку 2018 року ідентифікувати представників проросійських сепаратистських груп, причетних до збиття літака "Малайзійський авіаліній" над Донбасом.

 

Про це заявив міністр транспорту Ліоу Тіонг Лай у парламенті Малайзії, інформує аґенція Anadolu.

 

Зі слів чиновника, Міжнародна спільна слідча група (Joint Investigation Team, JIT) встановила групу підозрюваних і тепер спрямовує свої зусилля на знаходження "однієї відповідальної групи", котра займалася запуском "Бука".

 

"Хоча JIT ідентифікувала групу, котра збила MH17, ідеться про сто осіб, тож команда мусить викликати їх усіх на допит, перш ніж буде зроблено висновок", – заявив міністр.

 

"JIT підозрює в цьому групу сепаратистів і продовжує розслідування щодо них. Щойно ідентифікують стрільця, ми використаємо наші повноваження через міжнародний кримінальний суд у Нідерландах для звинувачення злочинця", – зазначив чиновник.

 

Нагадаємо, Міжнародна спільна слідча група наприкінці вересня оголосила проміжний звіт у справі про збиття літака, що виконував рейс MH17. Згідно з висновком комісії, зенітно-ракетний комплекс "Бук" був був завезений на територію України із Росії – а після трагедії повернувся назад до РФ. Слідчі встановили, що ракету "Бука" запустили із контрольованої проросійськими бойовиками території – на пагорбі при фермерських полях біля села Первомайський.

 

Водночас представники групи відмовилися покласти відповідальність за збиття літака на офіційних російських осіб, на Росію як державу або на російських громадян. Відповідаючи на питання, чи група може назвати назви військових частин або підрозділів, причетних до перевезення або використання "Бука", слідчі заявили, що перевіряють на можливу причетність до злочину низку конкретних осіб, а також намагаються побудувати ланцюжок до їхнього керівництва. Було анонсовано, що розслідування охоплює понад 100 осіб, котрі можуть мати стосунок до збиття літака.

 

16.11.2016